Halvårsutvärdering 2022

Halva året har gått och det är dags för en utvärdering av den läsning jag hunnit med i förhållande till de mål jag satt upp. Först kan jag konstatera att jag inte läst fullt så mycket som jag hoppas och det handlar mycket om att jag läst en hel del till mina studier, men dessa böcker har jag inte räknat med i lässtatistiken. Kanske borde jag göra det för att förbättra statistiken?! Hittills i år har jag läst 57 böcker och det kan ju låta mycket, men jag brukar läsa mycket mer. Om jag ska nå målet med 132 böcker måste jag läsa 75 böcker under nästa halvår. Det känns lite tufft, men jag skyller helt på studier och bokrelaterat jobb som gjort att jag inte nöjesläst lika mycket. Vi får se hur det går helt enkelt. Nu väntar några lediga veckor då jag hoppas hinna läsa en del.

Den typiska boken jag läser är en roman i e-boksformat skriven av en kvinnlig författare från Sverige. Det vanligaste är också att jag läst något av henne förut. Bland de bästa böckerna jag läst hittills i år finns (utan inbördes ordning):

Allt vi inte sa av Sara Osman

Grim av Sara Bergmark Elfgren

Att segra är banalt av Johanna Frändén och Carl Johan De Geer

I dina händer av Malin Persson Giolito

Är det barnen, baby? av Kristofer Folkhammar

I en annan klass av Emma Leijnse

Blybröllop av Sara Paborn

Vinterkriget av Philip Teir

1959 – Ingrid och Georg en kärlekssaga av Helena von Zweigbergk

Berätta tre saker av Callum Bloodworth

Alla böcker jag läst i år hittar du här.

När det gäller min geografiska utmaning så tuffar den på i stilla mak. Hittills har jag läst böcker skrivna av författare från tio länder inklusive Sverige och målet är 26. Jag tror ändå att det ska gå med tanke på sommarens läsplaner. Bland de tio finns både enkla som Storbritannien och USA, men också lite mer ovanliga som Nigeria och Amerikanska Jungfruöarna.

Jag tävlar med mina elever och kollegor i ett bokbingo och kan avslöja att jag inte vann. Först färdig var en elev som tog studenten i juni som ropade bingo via mail tidigare i veckan, men jag har tänkt ett pris till en person i varje årskurs. Det funkar eftersom vi bara har tre klasser på vårt program. Själv har jag tre rutor kvar och två av dem handlar om klassiker, så jag får botanisera bland den äldre litteraturen. En bok som blivit film finns också kvar.

Nobelutmaningen är livslång, men jag har i alla fall klarat första delmålet att läsa något av alla kvinnor som fått litteraturpriset. Nu ska jag läsa mig bakåt och borde alltså börja med årets pristagare Abdulrazak Gurnah. Då får jag ett land till också.

I Favorittolvan 2022 har jag läst fem av tolv böcker och är alltså nästan i fas. Listan fungerar mest som en minneslista, men det har varit kul att återse flera av favoriterna. Att läsa nio böcker eller mer än 7% på engelska är också ett mål och det går riktigt hyfsat. Hittills har jag läst sju engelska böcker och är halvvägs in i en, så här är ett mål som jag faktiskt kan nå utan större ansträngning. Sådana mål behövs också.

5 reaktioner på ”Halvårsutvärdering 2022”

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Rulla till toppen